Wat heb jij nodig om efficiënter
te kunnen bewegen?


Consult


Het consult is een inventarisatie om te bepalen of en hoe ik je kan helpen. Mijn multidisciplinaire beoordeling is erop gericht de oorzaak te achterhalen die tot het ontstaan van je klachten heeft kunnen leiden. Je krijgt inzicht in de belangrijkste podotherapeutische problemen en mijn suggesties wat je daar aan kunt doen.

Inzicht - De reden van de onbalans in je lichaamsstructuur wordt aan het licht gebracht.

Strategie - Het doel op korte termijn is reductie van je klachten, de lange termijn richt zich op herstel van functionaliteit en behoud van je bewegingsvrijheid.

Methoden  - Manuele technieken ondersteunt met individueel op maat gemaakte podotherapeutische zolen en/of taping hebben tot doel je functionaliteit en mobiliteit te verbeteren en je lichaamseigen herstel te bevorderen. Tegelijkertijd begin je met zelfbehandeling om je houding en beweging te versterken.

Behandeling


Herstel en verbetering zijn afhankelijk van de juiste strategie bestaande uit een goede behandeling en begeleiding, eventueel ondersteunt met een hulpmiddel. Je wordt behandeld vanuit de overtuiging dat bestaande situaties, patronen en voorkeuren door middel van een structurele aanpak effectief kunnen worden beïnvloedt.

Hands-on behandeling - Je behandelingen zijn hands-on, hebben tot doel je functionaliteit te verbeteren en zijn afgestemd op je individuele behoefte.

Hulpmiddelen - Deze worden ingezet ter ondersteuning, als overbrugging in het herstelproces om je lichaam te helpen weer tot een nieuw evenwicht te komen.

Zelfbehandeling - Het resultaat van een interventie verhoogd door zelfbehandeling. Je ontvangt adviezen en aanbevelingen om zelf je herstel een handje te helpen.